0
0
Subtotal: 0,00 kr.
Ingen produkter i kurven

Bliv klogere på

Silikatmaling

Sio Silikatmaling er et allergivenligt alternativ til traditionel plastmaling, der både giver et sundt klima,  flotte farver og et slidstærkt resultat. 

Nedenstående finder du en række gode råd og informationer om  produkter fra Sio.

Hvorfor vælge silikatmaling?

Sio Silikatmaling bevarer murværkets naturlige åndbarhed, er allergivenlig og giver flotte vaskbare overflader.  Desuden er silikatmalingen ubrændbar og modarbejder aktivt  bakterie- og algevækst.

Velegnet til brug på mineralske overflader som puds, gips og sten
Silikatmaling er særligt velegnet til underlag, der indeholder kalk, gips, mørtel-, cement- eller lerpuds. 

Uanset om du anvender silikatmaling indendørs eller udendørs, får du en flot, farveægte, åndbar og slidstærk overflade uden overflødige kemikalier.

Diffusionsåben maling
Silikatmaling fra Sio er i særdeleshed velegnet til maling af murværk, hvor der er behov for en diffusionsåben overflade, der lader vanddamp passere, hvormed ophobning af fugt og skimmel undgås. 

Bl.a. af den grund er Sio Silikatmaling også velegnet til brug ved maling af uopvarmede rum, kældre og badeværelser.

Det er vigtigt at understrege, at selvom en maling er vanddampdiffussionsåben, så kan den enten være lukket eller eller åben overfor flydende vand. Det er især vigtigt ved udsatte bygningsdele hvor der kan komme regn eller opstigende vand fra undergrunden. Vi har begge typer i flere varianter.

Fås i alle farver
Sililikatmaling fra Sio fås i stort set alle farver og nuancer, og med sine mange anvendelsesmuligheder er Sio’ silikatmaling derfor et oplagt valg, hvis du ønsker en allergivenlig, slidstærk og jævn dækning når du maler.

Lang holdbarhed
Sio Silikatmaling er fremstillet mineralsk (såvel basismateriale som farvepigment) hvilket betyder, at malingen afbinder krystallinsk. Dette giver både farveægthed (UV stabilitet) og lang holdbarhed.  

Det med småt
Man skal dog være opmærksom på, at silikatmaling ikke i alle tilfælde er det optimale valg. Hvis eks. overfladen tidligere har været malet med plastmaling, så er det ikke muligt at (gen)opnå åbenhed ved at efterbehandle med Silikatmaling. Ligeledes hæfter silikatmaling kun på mineralsk underlag, dvs, hvis underlaget ikke er mineralsk så vil resulatet ikke blive optimalt. Hvis du er tvivl om dit underlag, så læs mere på vores hjemmeside eller kontakt os via kontaktformularen, så vil vi vende tilbage så snart som muligt og se hvilken løsning, der er bedst for dig.

Et professionelt produkt

Siolux indendørsmaling har høj dækevne, er økologisk forsvarlig grundet sin rene sammensætning og meget lange holdbarhed (farveægthed og slidstyrke).

Sio Silikatmaling er produceret uden konserverings-, opløsnings- og blødgørende-midler, men hæfter og hærder ved at trænge ind i underlaget og skaber derved en slidstærk krystallinsk forbindelse med underlaget. 

Sio Silikatmaling er af samme årsag også primært anvendeligt på mineralske overflader, eks. pudset murværk, mursten/sten eller gips.

Silikatmalingsprogram fra Sio er produceret efter DIN EN 13300 standarden, der klassificerer en malings dækkvalitet, slidstyrke og glans, se datablad for specifikationer.

Maling uden unødvendig kemi

Siolux er silikatmaling fremstillet uden bindings-, blødgørings- eller opløsningsmidler.

Kemiske tilsætningsstoffer anvendes i konventionelle malingstyper, typisk for at gøre malingen mere økonomisk, lettere at arbejde med, men tilsætningen sker på bekostning af indeklima, afgasning og miljøpåvirkning. 

Siolux silikatmaling er ikke tilsat unødvendig kemi i form af bindings-, blødgørings- eller opløsningsmidler

Siolux Silikatmaling er fremstillet, så den opfylder VOB/C DIN 18363 afs. 2.4.1. standard for silikatmaling. Denne norm tillader, at der kun må tilsættes op til 5% organisk materiale.  Denne tilsætning påvirker ikke den krystallinske afbinding, men holder de mineralske komponenter i malingen flydende.

Siolux vil derfor kun i meget ringe grad afgive lugt, og efterlader din overflade med et flot mat finish og en slidstærk overflade, der er let at rengøre.

 

Maling uden biocider

Vores maling er fri for sundhedsskadelige biocider. Med sin naturligt høje pH-værdi, er malingen i sin natur modstandsdygtig overfor begroninger og dermed overflødiggøres en række ekstra kemikalier i vores produkter.

I Silikattekniks silikatmalinger tilsættes ingen biocider. Biocider er kemikalier, der normalt tilsættes vandbaserede malinger for at forhindre at, maling eller overflade bliver angrebet af svamp, mikroorganismer og bakterier.

Sio Silikatmaling har en naturlig høj pH-værdi på 11 (stærkt basisk). Herved reduceres (fjernes) vækst af uønskede bakterier i både maling og på overflade automatisk samtidigt med, at overflader malet med silikatmaling efterlades åndbare og rene.

Silikatmaling udmærker sig yderligere ved ikke at have tilsat konserveringsmidler, der i værste fald kan være sundheds- og miljøskadelige.

Allergivenlig maling

Siolux EVO pro  – et oplagt valg hvis du er på jagt efter en allergivenlig maling, der efterlader mindst muligt aftryk på dit indeklima

Siolux mineralske sammensætning giver silikatmalingen god dækevne, slidstærke profil og efterlader ydermere et minimalt aftryk på dit indeklima (fx i form af afgasning og dårligt indeklima). 

Indeklimaet sikres gennem – 

  • Malingens diffusionsåbenhed, der lader den behandlede overflade ånde naturligt, hvilket reducerer ophobning af fugt og som konsekvens heraf dannelse af fx skimmelsvamp og bakterier.

  • Lav overfladespænding. Siolux indeholder ingen termoplasticitet, da der ikke er tilsat f.eks. blødgøringsmidler. Dette betyder, at Siolux behandlede overflader ikke bliver statisk ladede og ikke er brændbare. Det efterlader overfladerne tørre og åndbare.

  • Minimal afgasning. Mange konventionelle vandbaserede malinger indeholder konserveringsmidlet MI (methylisothiazolinone) som forårsager allergiske tilfælde. (se link https://mst.dk/kemi/kemikalier/saerligt-for-borgere-om-kemikalier/kend-kemikalierne/mi/)

    Silikatteknik’ Silikatmalinger er produceret uden konserveringsmidler. 

Ofte stillede spørgsmål

Find svar på en række ofte stillede spørgsmål omkring silikatmaling på vores FAQ-side herunder.

Silikatteknik.dk

Få et uforpligtende tilbud.